Farvel etter 25 millioner personturer

På sesongens siste skidag dunket Svenn Erik Larsen ned stoppknappen på Pomaheisen i Hemsedal Skisenter (Hollvinheisen). “Pomaen” som er en 3 seters ekspresstolheis har i løpet av sine 21 år i Hemsedal hatt 25 millioner personturer, og vært i drift både sommer og vinter. Pensjonsalderen skal tilbringes i et skisenter i Skåne hvor fallhøyden er en god del lavere og livet lettere å leve.

Avskjeden i Hemsedal ble feiret med gravøl (Munkholm) til alle skientusiastene hele søndagen. Demonteringen av heisen starter allerede tirsdag 4. mai. Da Hemsedal bygget “Pomaen” i 1983 var dette en meget fremsynt investering. Det var faktisk den femte ekspress stolheisen som ble eksportert fra den franske fabrikken.

Den gamle Hollvinheisen (“Pomaen”) erstattes av en ny 8 seters ekspress stolheis som skal stå klar til sesongstarten i november. Den nye Hollvin Express får ny trase, og vil lande på midtstasjonen på kulen øst for Fjellkafeen. Heisen vil fullt utnyttet ha en kapasitet på 3.800 personer pr time. Heisen vil ha en lengde på 1414 meter og løfte skigjestene 457 høydemeter. Målt i kapasitet og lengde/høyde vil det bli Skandinavias største stolheisinstallasjon. Den nye heisen skal også gå om sommeren, og vil som sin forgjenger ta med sykler. Den nye 8-seteren er også et steg inn i ny teknologi, og viser at Hemsedal Skisenter også i fremtiden skal være et topp moderne og internasjonalt alpinanlegg. Den nye heisen er av type LEITNER og vil bli installert av Taubaneteknikk AS. Den samlede investeringen er i størrelsesorden 45 mill kr.

En betydelig vekst i gjestevolum over flere år har gitt behov for å øke den sentrale heiskapasiteten i Hemsedal. Sesongen som nettopp er avsluttet er den femte rekordsesongen på rad besøksmessig. Vi gleder oss til å kunne tilby våre gjester en topp moderne og mer effektiv transport opp i alpinbakkene våre neste sesong.