Dansearrangement i Norge

Utvalget av dansearrangement er ikke stort i dagens Norge. Dans har visnet bort, og blir kun holdt i live av opptredener på konserter. ‘Skal Vi Danse’ har gjort individuell dans til underholdning, men folk syns det er morsommere å titte på at noen andre gjør jobben.

Skal man danse selv, må man opp til Møre og Romsdal. Ja, eller Dansearrangement i NorgeTroms om man virkelig vil slå seg løs. Fra tid til annen blir det hold danseshow rundt omkring i landet. Der kan man komme og se på unge mennesker fremføre alle mulige tryllekunster med kroppen.

De fleste danseshow blir holdt i Oslo, der man også har de fleste danseskolene. Hiphop og freestyle er populært blandt ungdom, som har flere fristeder, klubber og parker å gå til nå man vil trene. Melafestivalen inviterer årlig titalls dansere fra hele verden som viser frem sine rytmer til menneskene i hovedstaden.

Dans med lys og farger, samt live musikk fra den gigantiske scenen som holder stemningen i gang. Dansestiler fra India og Pakistan. Kina og Vietnam. Russere, afrikanere, indianere, alt du kan tenke deg. Alle blander seg i takt med musikken. Praktfullt. En dag vil dansen vende tilbake, og folk vil snurre rundt i gatene og omfavne hverandre i takt.