Musikkfestivaler i Norge

Det finnes mange festivaler i Norge. Hele sommeren er landet vårt spekket med utendørs arrangementer. Hovefestivalen ved Arendal er en favoritt for tusenvis av mennesker. The Times mener at det er den fjerde beste i Europa, faktisk. Seksti tusen kom hit i 2015! Hele verdens kjendiser kommer på besøk, med alle mulige musikksjangre på spillelisten. Er man for gammel til å sove i telt, fins det hytter til leie.

Moldejazz, eller Molde International Jazz Festival, er en annen festival verdt å besøke. Er man jazzelsker har man nok vært innom allerede, men man må ikke nødvendigvis like alt som blir spilt. Atmosfæren er helt fantastisk, nesten magisk. Er man på utkikk etter noe spesielt, bør man ta turen nordover for å ta del av Riddu Riddu. Aldri hørt om Riddu Riddu? Manndalen er et av de få stedene i Norge der folk snakker samisk.

Hvert år holdes en magisk festival i Manndalen. Riddu Riddu er dedikert til urfolk fra hele verden og sponset av staten. Her kan man støte på tuareger fra Libya, kareler fra Russland og tuviner fra Mongolia. Og samer, selvsagt, som både synger og danser uansett vær! Vil man kombinere et festivalbesøk med en bytur, må man definitivt komme seg til Øyafestivalen i Oslo. Middelalderparken er en favoritt hos lokalbefolkningen året rundt, men en uke i året tar det helt av. Hundrevis av artister, titusenvis av mennesker, og veldig mye øl. Festivalen har vokst år etter år. Man vet aldri hva man kan forvente seg.

Oslo er det nærmeste man kommer en storby i Norge, og selvsagt skal musikkfestivalene være av høy kvalitet. En annen festival som hovedstaden har satset på er Melafestivalen. Man kan se på Øyafestivalen som en kaotisk fest, med drikkeglade menn og kvinner. Melafestivalen er heller noe morsomt, spennende og lærerikt. Midt på Rådhusplassen i Oslo, mellom Aker Brygge og Akershus festning, blir en gigantisk scene satt opp. Noen få dager senere er musikkfestivalen i gang. ‘Mela’ betyr å møtes på sanskrit, halve verdens moderspråk. Her får man møte hele verden. Hele verden samles her. Man skal lete lenge for å finne et lignende møtepunkt for verdenskulturen. Musikkfestivalen er i en klasse for seg selv, og har for lengst plassert Norge på kartet for musikkelskere.

Notodden Blues Festival tiltrekker mange tusen hvert år. Denne avslappede, sjelfulle musikkfestivalen er elsket av Oslofolk som ivrig kjører til Notodden. Kanskje ikke rart at den har blitt kåret til verdens beste bluesfestival!