Norges største filmfestival med store ambisjoner!

Helt siden 2000 har vestlendingene hatt glede av stor filmkunst under Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF). Publikum har gjentatte ganger fått åpnet øynene for den spennende verden utenfor Norge.

Bergenserne kan skilte med den største festivalen her til lands målt i antall filmer. Likevel har BIFF-ledelsen store ambisjoner for den unike filmfestivalen.

Filmfestval

Kulturåret 2017

Festivalen ble lansert som en del av arbeidet rundt å gjøre Bergen til Europas kulturhovedstad i 2017. Resultatet ble en vanvittig oppslutning med over 20 000 besøkende på de forskjellige visningene. Dette la grunnlaget for en videre satsning når kulturåret tok slutt. I 2010 satte festivalen ny rekord med visning av hele 150 forskjellige filmer.

Ønsker vekst

På tross av at over 45 000 mennesker deltok på BIFF i 2010 så prøver ledelsen stadig å fornye konseptet. Programmet for årets festival er fortsatt ikke klart men arrangementet vil foregå mellom 24.september og 1.oktober. Da gjelder det å være tidlig ute med å skaffe seg billett til de filmene du ønsker å se. Det blir ofte lange køer på BIFF og dette kan være kjedelig. Om man går lei kan man teste free spinns på mobiltelefonen mens man venter på tur. Det kan være greit med litt enkel underholdning før de alvorlige dokumentarfilmene starter. Om man ikke liker denne typen filmer sendes det også mange spennende dramafilmer fra hele verden.

Globalt engasjement

Bak Bergen Internasjonale Filmfestival ligger et sterkt internasjonalt engasjement. Arrangementet viser frem filmrikdommen fra hele verden. Her får du både kunstfilmene og de mer humoristiske innslagene. Dette gir grunnlag for et spennende studium innenfor kulturforståelse der man får innblikk i mange forskjellige kulturer.

Det er positivt at landet har en så stor kulturinstitusjon som Bergen Internasjonale Filmfestival. Arrangørene fortsetter å imponere med ny vekst hvert år og det er bare å håpe på at utviklingen fortsetter.