Spennende program på Kongsberg Jazzfestival

Alt ligger til rette for en fantastisk jazzfestival i Kongsberg i sommar. Arrangørene satser friskt med store norske og internasjonale artister.

Den tradisjonsrike festivalen viser muskler etter noen rolige år. Her mangler det hverken på stjernene eller det lokale engasjementet.

Stolte tradisjoner

Kongsberg Jazzfestival ble første gang arrangert i 1964. Det var den lokale musikklubben Jazz Evidence som tok initiativ til arrangementet. Senere er festivalen gått over til å bli styrt av en selvstendig stiftelse. Tradisjon tro arrangeres det en serie konserter i uke 27 hvert eneste år. I 2013 var det over 18 000 personer som tok turen innom Kongsberg Jazzfestival. Alt tyder på at det kan bli enda flere som tar turen til sommeren.

Mange store navn

I år har festivalledelsen ikke spart på pengene når de har leid inn artister. Det er tydelig at man ønsker å satse og dette viser seg på plakaten. Stevie Wonder og Jamie Cullum er de to største internasjonale trekkplastrene på sommerens program. Dette er artister i verdensklasse som har store tilhengerskarer i mange land. I tillegg kommer det store svenske bandet Kent og en rekke norske artister. Blant nordmenn kan man trekke frem Jonas Fjeld, Sivert Høyem og Frode Alnæs. Alt tyder med andre ord på at det blir noen svært underholdende dager på Kongsberg denne sommeren.

Det er tydelig at Kongsberg Jazzfestival har store ambisjoner for årets arrangement. De setter virkelig standarden med stolte tradisjoner og vilje til å satse. Det blir derfor spennende å se om arrangementet blir belønnet med høye besøkstall. Festivalglade nordmenn har de siste årene strømmet til stadig flere arrangementer, og det er derfor all grunn til å tro at mange har fått med seg årets program på Kongsberg Jazzfestival. Om avviklingen av arrangementet holder samme nivå som programmet så er det all grunn til å tro på suksess!