Sportsarrangementer i Norge

Man kan trygt påstå at Norge er en veldig sportsvennlig nasjon. Mange mennesker i landet er opptatt av å opprettholde et aktivt liv. Det å være en sportslig person er både kult og trendy. Dette gjelder de aller fleste mennesker uansett alder. Helt fra ungdomsskolen er vi tillært til å delta i forskjellige sportsarrangementer.

Det er ikke en uvanlig sak dersom man får være med på en liten stafett, et skiløp, orienteringskonkuranse, kajakktur eller vanlig turgåing på fjellet, spesielt når man er en elev ved en ungdomsskole. Hvis det er snakk om et lite sted i Norge, så kan det regnes som en

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

mer eller minde stor begivenhet på lokal målestokk. Hvis vi snakker om arrangementer på landsnivå så er det også et par begivenheter som er verdt å nevne.

En av de største arrangementer i Norge innen fotball er Norway Cup. Hver sommer samles hundrevis av ungdommer fra hele verden for å delta på denne cupen. Her er det slik at fotballag fra store og små byer fra alle verdens kontinent blir invitert til Oslo for å vise sin styrke. Det er en fantastisk anledning for fremtidige proffe fotballspillere for

å vise seg frem. Samtidig er det en flott mulighet for gutter og jenter -1til å ha det gøy og tilbringe tid med sine jevnaldrende. Hvis man er skikkelig god i fotball kan man også bli sett av folk som rekrutterer unge fotballtalenter til å spille for en klubb i utlandet.

Dette er rett og slett en drøm for enhver ungdom som trener fotball. Slike begivenheter bidrar sterkt til å utvikle en positiv retning innen sport i Norge. Men fotball er ikke den eneste sporten som er populær i Norge. Her arrangeres også mesterskap innenfor vintersport. Norge har hatt vertsrollen for mange forskjellige vintersport slik som snowboard, slalåm, ski, skiskyting, skøyte, ishockey osv.

Norge har også hatt æren av å bli vertsnasjonen under olympiske vinterleker ved to anledninger. Dette var tilfellet i 1952 i Oslo, samt i Lillehammer i 1994. Forhåpentligvis, kommer det til å skje atter en gang her i landet.