Hordaland

Voss
Rafting, rideturer, sportsfiske, fjellvandring, sykkelturer, kajakkturer, golf, parasailing er eksempler på et meget rikholdig aktivitetstilbud på sommerstid, men Voss har også et meget attraktivt vinterprodukt. Voss er kjent for et tradisjonsrikt og variert kulturtilbud med stor spennvidde. Voss ligger midtveis mellom de to mest berømte fjordene i Norge – Hardangerfjorden og Sognefjorden, og er et naturlig utgangspunkt for fjordturer.

Hardanger

Jondal Hordaland

Fra breer og fjell kaster fossene seg ned mot Hardangerfjorden – dronningen blant fjorder – og langs fjorden ligger frodige, idylliske fruktbygder. Inviterer til en reise fylt med varierte aktiviteter og mektige naturopplevelser som veksler mellom dramatikk og idyll. I fjellene ligger to av landets største isbreer og Hardangervidda Nasjonalpark.  Hardanger har et meget godt og variert reiselivsprodukt, og har lange og gode reiselivstradisjoner.

Nordhordland
Fedje er sjøfiskerens paradis, Lyngheiene – det karakteristiske kulturlandskapet i regionen – har fått sitt eget opplevelses-senter som i juli 2001 ble tildelt UNESCO’s kulturlandskapspris. Det tar kun ca. 30 min. fra Bergen sentrum å komme til Nordhordland. Med bil reiser du over Nordhordlandsbroen – verdens lengste flytebro uten sideforankring – og inn i et kyst- fjord- og fjellandskap der kystopplevelsene står sentralt.

Bergen
Kulturbyen med internasjonale musikk- og kulturbegivenheter. En stor by med småbysjarm og atmosfære, med trehusbebyggelse og smale smau. En internasjonal by, full av tradisjon og historie.  Her kan pulserende byliv kombineres med uforglemmelige naturopplevelser. Med Fløibanen til toppen av Fløyfjellet, eller med svevebane til toppen av Ulriken, kan en nyte utsikten over byen – omkranset av fjorder og fjell i et av Norges vakreste naturområder.

Voss
Voss ligger midtveis mellom de to mest berømte fjordene i Norge – Hardangerfjorden og Sognefjorden, og er et naturlig utgangspunkt for fjordturer. Rafting, rideturer, sportsfiske, fjellvandring, sykkelturer, kajakkturer, golf, parasailing er eksempler på et meget rikholdig aktivitetstilbud på sommerstid, men Voss har også et meget attraktivt vinterprodukt. Voss er kjent for et tradisjonsrikt og variert kulturtilbud med stor spennvidde.

Bjørnefjorden

Os Hordaland
Omfatter kommunene Fusa, Os og Samnanger. Bjørnefjorden har lange reiselivstradisjoner med mange aktivitetsmuligheter. Regionen kan også by på flere attraksjoner, og av de mest kjente nevnes Ole Bull sin villa på Lysøen – hvor det arrangeres konserter, Lysekloster Eikedalen Skisenter – ca. 45 min. fra Bergen – med 7 skiheiser og 15 km alpinløyper – ligger også i regionen.

Sunnhordland
Her kan du gå på ski i evig snø, bada i sjøen, fiska aure i elva og sei på fjorden – på ein dag!
Frå tusen øyar i havgapet til Folgefonna som kruna på verket lengst mot aust framstår Sunnhordland som eit mangfaldig og utfordrande rike, der historie, natur og kultur spelar saman. I Sunnhordland møtest vilt hav og stille fjellvidder, furete skjergard og grøderikt landbruksland, lune idyllar, blåfrosen isbre og ein av landets mektigste fossar, høgteknologiske nyvinningar og minnesmerke frå steinalder, jernalder, bronsealder og vikingtid.   Her er mange små og større perler som samla blir eit vakkert smykke. Og frå dette smykkeskrinet er du hjarteleg velkomen til å forsyna deg!

Osterfjord
Osterfjord ligger midtveis mellom Bergen og Voss og omfatter kommunene Modalen, Osterøy og Vaksdal. Regionen er lett tilgjengelig både med bil, tog og båt. Fjorden er selve livsnerven, og en reise langs fjorden, fremkaller minner fra “farne tider”, fjordbygder, laksegiljer og stavnaust – en reise i historisk landskap, rikt på kulturminner og med mange aktivitetsmuligheter. Energisenteret på Dale, Havråtunet og Ole Bull-huset på Osterøy er viktige attraksjoner.

Sotra/Øygarden og Askøy

Osteroey Hordaland
Det tar kun 15 – 20 min med bil fra Bergen sentrum til Sotra/Øygarden og Askøy, og på denne korte tiden forflytter man seg til et område som spenner fra fisker-bondens karrige kår til gigantiske moderne industrianlegg innen olje og gass. Naturen er enestående og varierer fra frodige oaser til blankskurte fjell. Regionen har en rekke aktiviteter knyttet til fiske og båtliv, og viktige historike hendelser kan oppleves gjennom besøk på bl.a. Herdla Museum, Nordsjøfartmuseet og Kystmuseet. Og jordbærene fra Askøy overgår det meste.

Drømmen om egen hytte