Vestfold

I dag er Vestfolds vikinghistorie synlig fra Kaupang i syd til Borrehaugene i nord. Med Gokstadhaugen, vikingskipet Gaia, Midgard historiske senter og den mystiske Oseberghaugen som spennende stopp i mellom.

Det sydligste punktet i Vestfold. Her står et gammelt fyr som forbundet med en liten bro til et skjær. På dette skjæret er det fint å gå tur, sole seg og bade. Dette er et populært utfluktsmål, specielt om sommeren.

I tillegg til spennende historie har Vestfold over 120 kilometer med merkede stier i vakkert og variert kystlandskap som venter på deg. Enkelte synes den 33 km. lange strekningen fra Stavern til Helgeroa er en akkurat passe lang dagstur, mens andre foretrekker både en og to overnattinger underveis på en av de mange campingplassene. Kyststien i Larvik er bare en av mange fylket kan by på. Gå i naturreservater med helt spesiell flora og fauna, blant kulturhistoriske minnesmerker, over nakne svaberg og i lune viker, i Sandefjord, Tønsberg, Horten, Åsgårdstrand og Svelvik.

Vestfold er også barnas sommerparadis. Her er strender i massevis, spennende svaberg å klatre på og morsomme kulturaktiviteter. Her er et lite utvalg av attraksjonene i Vestfold som passer for hele familien:

Er du golfentusiast kan du trygt oppholde deg lenge Vestfold. Her finnes hele ti golfbaner. Fem av banene er 18-hulls baner og tre av dem er blant landets aller beste! Sesongen i Vestfold er fra april – november.

For deg som foretrekker sykkelen som fremkomstmiddel anbefaler vi Kystruta i Vestfold. Den er flat, lettsyklet og passer perfekt for deg som ønsker å ta med barna på en opplevelsesrik sykkeltur. Her finner du mange muligheter til spennende pauser fra sykkelsetet, om du søker naturen eller kulturen, vil fiske årets første krabber eller besøke et museum. Kystruta er på hele 100 km og strekker seg fra Horten i nord til Helgeroa i sør.